Nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt vádat emeltek egy keszthelyi férfival szemben, aki hamisított luxusórákkal csalt ki több száz ezer forintot a sértettől. A férfi korábban hozzájutott két hamisított luxusórához, majd amikor anyagilag szorult helyzetbe került, elhatározta, hogy úgy fog pénzhez jutni, hogy azokat eredetiként értékesíti. 

Forrás: Ügyészség / Barcsi Rendőrkapitányság

A Kaposvári Járási Ügyészség közleménye szerint a vádlott az egyik ismerősén keresztül került kapcsolatba a sértettel, akinek azt mondta, hogy 

az órák eredetiek, és egy gazdag belga üzletember házastársa árulja érték alatt azokat, mert a férje börtönbe került, a vagyonukat zárolták és minden ingó dolgot értékesít készpénzért. 

A sértett 700 ezer forintot fizetett a hamisítványokért, azonban rövid időn belül rájött az átverésre, ezért felkereste a vádlottat. A férfi ekkor is ragaszkodott ahhoz, hogy az órák eredetiek, sőt még az állítólagos belga nő keszthelyi házát is megmutatta a sértettnek.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a sértettnek okozott kár megtérítésére tett indítványt.