„Találkozó a tanzániai magyarokkal és Magyarországon tanult tanzániaiakkal” – írta Novák Katalin a Facebookon. Az államfő posztjában úgy fogalmazott, hogy bármerre jár a világban, igyekszik találkozni a helyi magyarsággal is. 

Novák Katalin
Tanzánia
Afrika
Fotó: Novák Katalin / Facebook

Igen, Tanzániában is élnek magyarok, de tegnap csatlakoztak hozzánk olyan tanzániaiak is, akik korábban Magyarországon tanultak, sokukkal még magyarul is tudtunk beszélgetni

– írta. „Ezért fontosak az olyan ösztöndíjprogramok, mint a Stipendium Hungaricum, amelyet most hosszabbítottunk meg Ruandával és Tanzániával is: akik nálunk tanultak, Magyarország barátaiként, követeiként térnek vissza hazájukba. Így volt ez Obedie Solomon Kimaróval is, aki magyarországi tanulmányai után Tanzániában lett sikeres üzletember és Magyarország tiszteletbeli konzulja. Munkásságát a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismertem el” – olvasható az államfő posztjában.  

Így szólt a magyar népdal a ruandai gyerekektől – videó

A csitári hegyek alatt című magyar népdalt énekelték el a Nyanzában élő fiatalok Novák Katalinnak köszönetképp az adományokért.