BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így szólt a magyar népdal a ruandai gyerekektől – videó

A csitári hegyek alatt című magyar népdalt énekelték el a Nyanzában élő fiatalok Novák Katalinnak köszönetképp az adományokért.

A ruandai Nyanzában élő gyerekek A csitári hegyek alatt című magyar népdal eléneklésével köszönték meg Novák Katalin köztársasági elnöknek a Magyarország segítségével megvalósult iskolai fejlesztéseket – erről a Mandiner ír. A dalt cikkünk végén meghallgathatják.

NOVÁK Katalin
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy mielőtt Novák Katalin Kijevbe utazna, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozik, Ruandába látogatott.

A köztársasági elnök pénteken koszorút helyezett el Gyöngyi Krisztián ökológus emléktáblájánál, majd ellátogatott a rwamaganai kórház újszülött osztályára, ahol 

a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével két inkubátort adott át.

Szombaton a Nyanza általános és középiskolában (Nyanza École Secondaire) európai történelem-tanórán vett részt, majd megtekintette és kipróbálta a Hungary Helps projektben megvalósult kézmosó állomást.

Novák Katalin vasárnap Paul Kagamével, a Ruandai Köztársaság elnökével folytat megbeszélést, hétfőn pedig a Women Deliver 2023 konferencián (WD2023) szólal fel más államfők társaságában.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.