Sokan meghaltak és megsérültek, amikor kigyulladt egy többemeletes épület a Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb városában, Johannesburgban – közölték a mentőszolgálatok csütörtökön.

A firefighter looks out of broken windows at the scene of a fire in a building in Johannesburg on August 31, 2023. At least 20 people have died and more than 40 were injured in a fire that engulfed a five-storey building in central Johannesburg on August 31, 2023, the South African city's emergency services said. (Photo by Michele Spatari / AFP)
Fotó: AFP

A legfrissebb információk szerint 63-an vesztették életüket a szerencsétlenségben, és 43-an megsérültek. Az áldozatok között legalább egy gyermek is van. A túlélők utáni kutatás még nem fejeződött be, így az áldozatok száma tovább emelkedhet – mondta el Robert Mulaudzi, a mentőszolgálatok szóvivője.

A tisztségviselő hozzátette: az épületben hajléktalanok laktak hivatalos bérleti szerződés nélkül, akár kétszázan is élhettek a házban. 

Az ötemeletes épület az éjszaka folyamán kapott lángra, egyelőre nem tudni, hogy miért. A hatóságok szerint a tüzet nagyrészt eloltották. A televíziós felvételeken tűzoltó- és mentőautók voltak láthatók az ingatlan előtt: az épület ablakai kiégtek, a területet a rendőrség kordonnal zárta le – írja a The Guardian.

Ez volt a negyedik „régebbi épület”, amely az elmúlt hónapokban kigyulladt a városban – jelentette a Times Live helyi hírügynökség.
 

Borítókép forrása: AFP