Póka Egon a hazai rock-blues zene egyik legismertebb alakja. A zenész 1996-ban megalapította a Kőbányai Zenei Stúdiót, ahonnan azóta több száz muzsikus indult el és vált a blues, jazz és rock szcéna elismert zenészévé. 2021-ben, 68 éves korában halt meg. Az elmúlt napokban azonban újra beszédtéma lett a hazai sajtóban.

Póka Egon
Fotó: Oláh Tibor / MTI

Az elismert zenész és zenetanár túlkapásairól és alkoholproblémáiról a Telex csütörtöki cikke írt részletesebben. Erre válaszul nyilatkozott a zenész lánya, Póka Vanessza a Magyar Nemzetnek, ahol apja személyiségéről mesélt, és a vádakkal kapcsolatban is elmondta a véleményét.

A megszólalók azt követően gondolták úgy, hogy árnyalnák a Póka Egonról kialakult képet, hogy megtudták, a jövőben akár egyetem is viselheti a nevét. A zenész lánya a nemrég megjelent cikkel kapcsolatban sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az szerinte meg sem próbál pártatlan, elfogulatlan vagy kiegyensúlyozott lenni, és amiatt is, hogy esély sincs a szembesítésre, hiszen édesapja nem tudja már megvédeni magát, és így lehetőség sincs a megbocsátásra.

Az édesapám, az alapítótársai és az iskola tanárai egy kölcsönös tiszteleten alapuló, összetartó közösséget hoztak létre, amely az elmúlt 25 évben folyamatosan gyarapodott – egyedülálló módon a szakmában

– mondta erről Póka Vanessza, aki szerint a zenész egy jelenség volt, akit nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Azt elismerte, hogy apja tudott karcos is lenni, de a kollégái és diákjai mindig fontosak voltak számára, családtagokként tekintett mindegyikükre. Ezzel együtt tudott nagyon nyers, őszinte is lenni, és volt, aki ezt nem tudta elfogadni, akinek ez túlzó volt.

Abban is biztos vagyok, hogy volt olyan személy, akit édesapám megbántott élete során. Mint ahogy abban is, hogy sosem bántott, sosem volt szándékos

– emelte ki a lánya.