Az orosz légvédelmi erők megsemmisítettek egy Moszkva felé repülő pilóta nélküli légi járművet a Kaluga régió és a moszkvai régió Istra kerülete felett – írta kedden a Telegram csatornáján Szergej Szobjanin  polgármester.

Ukrainian army's surveillance drone on the frontline
DONETSK OBLAST, UKRAINE - AUGUST 5: Ukrainian soldiers carry their surveillance drone to take off in Donetsk Oblast, Ukraine on August 05, 2023. Ignacio Marin / Anadolu Agency (Photo by Ignacio Marin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Fotó: IGNACIO MARIN / AFP

A Tass.com híradásából kiderült az is, hogy sebesültekről vagy az infrastruktúrában keletkezett károkról azonnali jelentés nem érkezett.

A híroldal később frissítette anyagát, melyből kiderült: az egyik lezuhant drón törmelékei miatt károk keletkeztek egy orosz háztartásban.

Ukrajna szerint orosz drónok támadták meg Romániát – a románok cáfolnak

Bizonyítékul egy fotót és néhány szemtanú állítását tudták felhozni, miközben Bukarest cáfolta a jelentést.

Az MTI jelentése szerint moszkvai repülőterek keddre virradóra biztonsági okokból késéssel fogadtak és indítottak mintegy félszáz járatot, további hatot pedig töröltek. A Roszaviacija légügyi hatóság szerint a főváros környékén reggelre helyreállt a rendes légiforgalom. A donyecki hatóságok beszámolója szerint a városra az éjszaka folyamán hat sorozatvető-rakétát és 12 NATO-szabványú tüzérségi lövedéket lőttek ki.