Közélet

Ilyen lesz az időjárás mindenszentekkor és halottak napján

A keddi vihar az este kitombolja magát, és a következő két napban csapadékmentes, de szeles időre van kilátás. Szerdán túlnyomórészt napos idő lesz, de a felhőtakaró fokozatosan megvastagszik. Csütörtökre megerősödik a felhőzet, de eső nem valószínű. A szél mind a két napon élénk lesz.

Kedd délután lecsap a vihar Budapestre. A Balaton felől érkező zivatart erős, akár 100 kilométer per órás széllökések is kísérhetik. Az előrejelzés szerint estére elvonul az eső a főváros fölül.

budapest
Fotó: Shutterstock

A kedd délutáni időjárást egy kettős fronthatás alakítja – írta a Köpönyeg.hu. A portál azt írja, hogy a melegfrontra érzékenyek szervezetét megviselhetik az esti órák, fejfájás és fáradságérzet nehezítheti meg az életüket.

November 1-jén, mindenszentekkor többnyire napos időre lehet számítani, de a szél élénk marad. A hajnali és esti órákban 10 fokig is lehűlhet a levegő, de nap közben 19 fok körüli maximumokat várhatunk. 

Szerdán nem kell esőtől tartani, de nap közben fokozatosan elkezd megerősödni a felhőzet.

November 2-án, halottak napján megvastagszik a felhőtakaró a főváros felett, de csapadékra nincs kilátás. A szél továbbra is élénk marad. A hőmérséklet lényegesen nem változik, a hajnali és késő esti órákban 9 fokig hűlhet a levegő, nap közben viszont marad a 19 Celsius-fokos maximum.

A hétvégére tér vissza a csapadék, a szél pedig pénteken megerősödik. A nappali hőmérséklet késő nyárias marad, akár a 22 Celsius-fokot is elérheti a hőmérő higanyszála.

Így lesznek nyitva a budapesti temetők mindenszentekkor és halottak napján

Meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a budapesti temetők mindenszentekkor és halottak napján. A Budapesti Közművek Temetkezési Divíziója közleményében tudatta, hogy irodáikban az ügyeletet is tovább tartják fenn az említett napokon, illetve a temetők és a megemlékezők biztonságára megerősített járőrszolgálat vigyáz majd.

 

fronthatás Mindenszentek Halottak Napja csapadék időjárás
Kapcsolódó cikkek