Alaposan átalakította kormányát Rishi Sunak brit miniszterelnök. Felmentették pozíciójából Suella Braverman belügyminisztert, akit az eddigi külügyminiszter, James Cleverly vált fel.

(FILES) Outgoing British prime minister David Cameron speaks outside 10 Downing Street in central London on July 13, 2016 before going to Buckingham Palace to tender his resignation. Former UK premier David Cameron made a surprise return to frontline politics on November 13, 2023 after British leader Rishi Sunak appointed him foreign secretary in a government reshuffle. Cameron, who was Britain's leader from 2010 to 2016 before quitting after losing the Brexit referendum, replaces James Cleverly -- who was appointed interior minister -- in an unexpected move. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
 David Cameron. Fotó: AFP

Cleverly helyére pedig a volt brit miniszterelnök, David Cameron érkezik, aki 2010 és 2016 között vezette az országot, majd visszavonult a politikából. A kormány átalakítását valószínűleg az indokolhatja, hogy a közelgő brit választást legkésőbb 2025. január 28-ig meg kell tartani, miközben a Sunak vezette konzervatívok nem igazán állnak acélosan a közvélemény-kutatási adatok szerint.

A pénzügyminiszteri pozíciót Jeremy Hunt megtarthatja a The Guardian beszámolója szerint. Az új kormány vezetése a legkevésbé Brexit-párti a népszavazás óta, hiszen Cameron és Hunt is a maradás mellett kampányolt, míg Sunak és Cleverly nem nyilvánított véleményt a népszavazás előtt.

Sunak ugyanakkor meg tudta őrizni miniszterelnöki pozícióját, ellentétben a legutóbbi, 2019-es választáson győztes Boris Johnsonnal és az őt követő Liz Truss-szal.