A mikroadományokkal kapcsolatos házkutatásban érintett Tordai Csaba pályafutását ismertető cikket tett közzé a Magyar Nemzet. A 99 Mozgalom félmilliárdos adománygyűjtése kapcsán érintett ügyvéd, akinek az irodájában csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is házkutatást tartott, a lap információi szerint Karácsony Gergely főpolgármester régi barátja, és már korábban is többször dolgoztak együtt.

A11I049520220103 budapest a fovarosi kozgyulesnek a varoshaza eladasa ugyeben tartott vizsgalobizottsagi ulese havran zoltan magyar nmezet20220103 BudapestVárosháza-gateÜLÉST TARTOTT A VÁROSHÁZA ELADÁSÁVAL FOGLALKOZÓ VIZSGÁLÓBIZOTTSÁG.fotó: Havran Zoltán (HZ)Magyar Nemzetképen: Tordai Csaba, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatóságának az elnöke
Fotó: Havran Zoltán

A lap szerint Tordai és Karácsony már 2002-ben együtt dolgoztak a Mediánnál, de mindketten részt vettek egy, a rendszerváltáskor zajlott kerekasztal-tárgyalások történetét feldolgozó kutatási projektben is. A lap felidézi, hogy az ügyvéd politikai pályafutását az egykori SZDSZ holdudvarában kezdte, s a 2002–2010 közötti időszakban kormányzati pozíciókat is betöltött, és államtitkári tisztségig jutott.

Bár közéleti aktivitását megőrizte a kormányváltás után is, pályafutását ügyvédként folytatta, és Oszkó Péterrel alakított közös céget. A 2019-es választás után Tordai a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnöke, illetve Karácsony Gergely tanácsadója lett.