Tarlós István szerint a főváros 150 éves évfordulója alkalmából azon gondolkodott el, hogy minden ami az életében fontos volt itt történt, ide kötötte és ide köti ... "pont ennek a gyönyörű magyar fővárosnak lehetettem 10 éven át a főpolgármestere, az pedig megtisztelő, hogy a jelenlegi főpolgármester átvette tőlem a nemzet fővárosa kifejezést, korábban ezt így nem használták."

Fotó: Szabó Miklós

A HírTv-nek adott interjúban a volt főpolgármester úgy fogalmazott, Budapest számára ma is azt jelenti, hogy a főváros nem egy politikai játéktér, nem egy homokozó, ahol naponta egymás fejére öntik a sarat. A műsorvezető felvetésére, hogy most milyennek látja Budapestet, Tarlós István elmondta, a 150 éves jubileum számára nem a kritizálásról szól. 

Arra a kérdésére, hogy kit tekintett példaképének főpolgármester az elődei közül, Tarlós István megemlítette még a második világháború előttről Bárczy Istvánt és Homonnay Tivadart. Hogy Tarlós szerint Karácsony Gergely főpolgármester kiről vegyen példát, arra egész egyszerűen úgy válaszolta: "rolam". Majd komolyabbra fordítva a szót hosszabban is kifejtette, mit szeretne látni Budapesten.

A teljes beszélgetés itt látható: