Egy fegyveres férfi egy négyéves gyermekkel áthajtott a biztonsági akadályon és a kifutópályára hajtott a hamburgi reptéren, a német rendőrség túszejtés miatt vonult ki a helyszínre – írja a BBC.

Hamburg airport closed - armed man broke through gate05 November 2023, Hamburg: Planes from various airlines are parked on the apron of the closed Hamburg airport. An armed man is holding his four-year-old daughter at the airport. According to the police, the background to the attack is a custody dispute. Photo: Bodo Marks/dpa (Photo by Bodo Marks / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: AFP

A lap szerint a 35 éves férfi és egy négyéves gyermek még mindig a repülőgép alatt parkoló járműben tartózkodik. A rendőrök felvették a kapcsolatot a férfivel, aki szombat este 20 óra körül hajtott be a repülőtérre. A rendőrség szerint az ügy hátterében egy felügyeleti jogvita állhat. 

Az incidens miatt a forgalmas német repülőtér összes járatát határozatlan időre felfüggesztették.

A gyanúsított autójával a repülőtérnek arra a területre hajtott, ahol általában a repülőgépek parkolnak. A rendőrség szerint a férfi kétszer a levegőbe lőtt a fegyverével, és égő palackokat dobált a járműből.

A helyszínen vagyunk nagyszámú mentőszolgálati jelenléttel. Jelenleg statikus túszejtési helyzetet feltételezünk

– közölte a hamburgi rendőrség az X közösségimédia-platfomon (a korábbi Twitteren).

A rendőrség közlése szerint pszichológusok és túsztárgyalók is érkeztek a helyszínre, a különleges erőkkel egyetemben.