Több mint 1600 utórengést jelentettek a Fülöp-szigetek déli részéből a hatóságok hétfőn, miután a térséget 7,4-es erősségű fölmozgás rázta meg, amelyben legkevesebb egy ember meghalt.

Fotó: AFP

A legnagyobb utórengés 6,8-es erejű volt, és fészke mintegy 100 kilométerre volt az erősebb földmozgás epicentrumától. 

A helyi vulkanológiai és szeizmológiai intézet arra figyelmeztette a helyieket, hogy még heteken át lehet számítani utórengésekre, ezek egyre ritkábbak és gyengébbek lesznek.

Lerántjuk a leplet: így élnek Magyarországon a Fülöp-szigeteki vendégmunkások

Elárasztják az internetet a Fülöp-szigeteki vendégmunkások hazánkban készült videói. A felvételekről pontosan kiderül, mit dolgoznak, mennyit keresnek és mivel töltik szabadidejüket az ázsiai dolgozók. Szembetűnő egyebek között az is, hogy milyen fiatalok, és mennyire jól érzik magunkat nálunk.

Az intézet vezetője arra is felhívta a helyiek figyelmét, hogy ne menjenek vissza otthonaikba, amíg statikusok át nem vizsgálták őket, mert nem biztos, hogy biztonságosak, és egy nagyobb utórengés romba döntheti őket.

A földrengés eddig ismert egyetlen halálos áldozata egy várandós nő volt, akire rádőlt a fal, négy további ember megsérült. A földrengésben két híd megrongálódott és használhatatlanná vált, ám az áramszolgáltatást a legtöbb helyen már sikerült helyreállítani.