BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Netanjahu: Izrael addig harcol, míg minden célját el nem éri

A Hamász legyőzését követően Izrael nem fogja engedni, hogy a Palesztin Hatóság kiterjessze az ellenőrzést a Gázai övezetre.

Izrael addig folytatja háborúját a Gázai övezetben, amíg minden célját el nem éri – jelentette ki szombat este az izraeli miniszterelnök, az övezetet irányító Hamász iszlamista terrorszervezet megsemmisítését emelve ki. „E célokat azonban nem tudjuk elérni, ha felhagyunk a szárazföldi műveletekkel, csak azokon keresztül nyerhetjük meg a háborút” – tette hozzá sajtótájékoztatóján Benjámin Netanjahu.

Fotó: AFP

Kitért arra is, a Hamász legyőzését követően Izrael nem fogja engedni, hogy a Palesztin Hatóság kiterjessze az ellenőrzést a Gázai övezetre is, „mert akkor ugyanez lesz”. „Ugyanazt a meggyőződést vallják, azaz tagadják Izrael jogát a létezéshez” – fogalmazott.

„Katonáink a tűzszünet idejét azzal töltötték, hogy a Hamász teljes legyőzésére készültek” – jelentette ki. A tűzszünettel kapcsolatban azt mondta, kormánya érzi „a rá nehezedő nemzetközi nyomást”, ám leszögezte azt is: „ez a háború végül is a mi háborúnk, mi döntünk”. Azon kérdésre, hogy egyes biztonsági tisztségviselők tudhattak-e előre a Hamász Izrael ellen tervezett akciójáról, a miniszterelnök azt felelte: ki fogják vizsgálni az ügyet.

„Vannak kérdések, amelyekre választ kell adni: mi történt, hogy történt, és ezeket meg fogjuk vizsgálni a háború végén” – fogalmazott. Mindeközben a Hamász fegyveres szárnya, az Izzedín al-Kasszám Brigádok azt közölte, hogy rakétákkal támadta Tel-Avivot, válaszul a Gázában zajló izraeli műveletekre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.