Itt az ideje, hogy az Egyesült Államok és az EU abbahagyja a bolondozást Oroszország összeomlására várva – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök december 21-én az Izvesztyija orosz lap beszámolója szerint.

PUTYIN, VlagyimirMoszkva, 2022. július 20.
Vlagyimir Putyin orosz elnök egy moszkvai ifjúsági fórumon 2022. július 20-án, Oroszország Ukrajna elleni háborújának idején.
MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Majsov
Fotó: Alekszej Majsov / MTI / EPA

Azt is megjegyezte, hogy Oroszország nem zárkózik el sem Észak-Amerikától, sem az európai országoktól. 

„Általában itt az ideje, hogy felhagynak a hülyéskedéssel és azzal, hogy arra várnak, összeomlunk. Mindenki számára világossá vált, hogy ha profitálni akarnak az Oroszországgal való együttműködésből, akkor ezt meg kell tenniük. Nem lökjük el őket. De ez az ő dolguk és az ő döntésük” – mondta az elnök a Stratégiai Fejlesztési és Nemzeti Projektek Tanácsának ülésén.

Vlagyimir Putyin már korábban is tett olyan kijelentést, amelyből arra lehet következtetni, hogy az érintett felek a közeledés lehetőségét keresik. Például december 17-én Putyin azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak meg kell találnia a közös hangot az Orosz Föderációval, mert számolnia kell Oroszországgal.