Elérhetetlenné vált az Amnesty International Magyarország a Magyar Nemzetnek. A lap szerint az NGO budapesti irodájában azt közölték, hogy e-mailben válaszolnak a kérdésekre, mégsem reagáltak. A lap munkatársai azt kérdezték, hogy az igazgató mit tudott a néhány hete letartóztatott testvére ügyéről.  

Milan,,Italy,-,August,20,,2018:,Amnesty,International,Website,Homepage.
Fotó: Shutterstock

A lap arról is érdeklődött az NGO-nál, hogy Vig Dávid meg tudja-e erősíteni Szaniszló Sándor DK-s polgármester kijelentését, amely szerint kapcsolat lehet a baloldal külföldi kampányfinanszírozása és a nemrégiben letartóztatott testvére számlagyára között, ám semmilyen reakció nem érkezett az e-mailben elküldött kérdésekre. A lap emlékeztet, hogy Vig Dávid testvére ellen több eljárás indult az elmúlt években, például amiért egy jelenleg is körözött bűnöző társaságában részt vehetett egy nemzetközi csalássorozatban, de tavaly egy vesztegetési ügyben már jogerősen el is ítélték.

A legfrissebb eset november végén látott napvilágot, amikor is a férfit egy adóhatósági razziát követően őrizetbe vették, majd letartóztatták. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indított vizsgálatot. Vig a gyanú szerint egy számlagyárat működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat.