BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Halálos tömegbaleset Budapesten: nincs meg a vétkes – szökésben a tragédia okozója

Megszólalt Újpest polgármestere, és részleteket közölt a hétfő esti tömegbalesetről.

Továbbra is keresi a rendőrség a hétfő este Budapesten okozott tömegbaleset okozóját – ez derült ki a főváros IV. kerületi vezetőjének közleményéből.

baleset, Újpest
Halálos tömegbaleset Budapesten: nincs meg a vétkes – szökésben a tragédia okozója. Fotó: Déri Tibor / Facebook

Déri Tibor kedd reggel a közösségi oldalán posztolt az esetről. Ebben ismertette a borzalmas újpesti baleset néhány részletét. 

Egy újpesti családapa vesztette életét, a mellette ülő 14 éves kislánya túlélte az ütközést

– írta. Hozzátette, hogy megint a vétlen fél szenved, a vétkes pedig „derék módon” elmenekül, őt még most is keresi a rendőrség.

Végezetül a kerület nevében kifejezte őszinte részvétüket és együttérzésüket a tragédiában érintett családnak.

Mit lehet tudni az újpesti tömegbalesetről?

A súlyos közlekedési baleset a főváros IV. kerületében, a Rózsa utca és a Görgey Artúr utcai kereszteződésének közelében történt hétfőn, nem sokkal 20 óra előtt.

Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi fideszes polgármestere a közösségi médiában arról számolt be, hogy négy személygépkocsi ütközött össze, a mentés nagy erőkkel folyik. Buszos fórumokon ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy az arra közlekedő 20E járat is részese volt a tömegbalesetnek.

Wintermantel Zsolt később arról is beszámolt, hogy a vétlen sofőr sérülései következtében életét vesztette. A balesetet okozó sofőr elmenekült a helyszínről, a rendőrség őt azóta nagy erőkkel keresi.

A VÉSZ, azaz a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás tájékoztatása szerint összesen öt jármű karambolozott Újpesten. Egy ember beszorult a járműbe, őt feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőknek. Helyszíni beszámolók szerint újraélesztésre is sor került.

A közösségi médiában elérhető beszámolók szerint két autó és a busz a piros lámpánál várakozott, amikor egy személyautó vélhetően szabályosan lekanyarodott. Szemből azonban egy másik személyautó nagy sebességgel érkezett, és belerohant előbbibe. Az ütközés erejére jellemző, hogy a kanyarodó jármű a járdán állt meg. Mások szerint viszont a vétlen jármű a busz mögött várakozott, amikor hátulról belerohant a vétkes.

A balesetet okozó sofőr állítólag megsérült, de segítségnyújtás nélkül elmenekült. 

A buszon tartózkodó szemtanúk részéről felmerült az is, hogy ittas lehetett, de ezt jelenleg nem lehet biztosra venni.

Halálos tömegbaleset történt hétfő este Budapesten: a vétkes elmenekült a helyszínről – teljes útzár

Négy személygépkocsi és egy menetrend szerinti busz ütközött össze Újpesten.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.