Felfoghatatlan számok érkeztek az ukrán hadsereg veszteségeiről, kitálalt az ukrán belügyminisztérium volt vezetője, akinek nyilatkozatát a Mandiner szúrta ki.

MYKOLAIV, UKRAINE - MARCH 10: A destroyed tank is seen as Russian-Ukrainian war continues in Mykolaiv, Ukraine on March 10, 2023. Vincenzo Circosta / Anadolu Agency (Photo by Vincenzo Circosta / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)
Óriási veszteségeket szenvedett már el az ukrán hadsereg, az emberáldozatok és sérülések száma is hatalmas
Fotó: Vincenzo Circosta / ANADOLU AGENCY / AFP


Ukrajna veszteségei meghaladhatják a félmillió főt. Ez több mint az aktív szolgálatot teljesítő katonák jelenlegi száma. Erről nyilatkozott a Eurasian Timesnak a volt főügyész, akinek beszámolója arra mutat rá, hogy 

az ukrán hadsereg veszteségei jóval magasabbak, mint amennyit elismernek Kijevben.

A veszteségek közé a komoly sérülést szenvedőket is beleszámította Lucenkó, akinek elmondása szerint Ukrajna havonta 30 ezer embert veszíthet el a fronton.

Az óriási volumenű veszteségek teszik szükségessé, hogy a kijevi rezsim nagyobb létszámú mozgósításba kezdett. 

This handout photograph taken and released by Ukrainian Presidential Press Service on December 29, 2023, shows Ukrainian President Volodymyr Zelensky (2nd L) visiting the advanced checkpoint of the 110th Separate Mechanized Brigade named after late Ukrainian General-Corporal Marko Bezruchko in the town of Avdiivka, Donetsk region, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Jóval nagyobb a veszteség, mint amiről az ukrán vezetés beszámol? 
Fotó: AFP

A volt főügyész azt hangsúlyozta, hogy az ukránoknak jogukban áll tudni, hányan haltak meg eddig, és tiszta vizet kell önteni a pohárba a mozgósítással kapcsolatban.

Valamint felelősséget kell vállalnia Volodimir Zelenszkij elnöknek is

– tette hozzá az ukrán belügyminisztérium volt vezetője.

Az idézett cikkben rámutatnak, hogy a The Guardian szerint az ukránok azt hiszik, hogy meg tudják nyerni a háborút, míg a brit újság szerint 

az orosz csapatok ukrajnai földről történő áttörésének kilátása távolibbnak tűnik, mint valaha.

A csaknem két éve kitört háborúban több mint 75 milliárd dollárt kapott Ukrajna a nyugati országoktól már, de nem tudott előnyt szerezni az orosz erőkkel szemben, sőt, Kijev a háború elvesztésének küszöbén áll.