Több mint húsz angol autósoktató arra kéri a megyei önkormányzatot mint építtetőt, hogy legyen szíves elmagyarázni, hogyan is kellene használniuk a sofőröknek azt a körforgalmat, amelyet 20 millió fontból (több mint 900 millió forint) újítottak fel – írja a Nyugat.hu. Az eset az angliai Hamphsire megye Basingstoke nevű városában történt.

Fotó: Basingstoke Gazette

Elvileg azért építették át a kereszteződést, hogy egyszerűbb legyen a város megközelítése, de a sofőröknek nem igazán nyerte el a tetszését az új, hatalmasra felfújt körforgalom. A nehézségeket tetézi, hogy állítólag ellentmondás van a burkolati festések és az irányjelző táblák között, és néhány kanyarodást egyszerűen lehetetlen megoldani.

Hogyha a gyakorlott vezetők nem tudják, hogyan kell vezetni benne, hogyan tanítsak meg egy kezdőt

tette fel a kérdést a helyi újságnak a fent említett húsz oktató egyike.

A megyei önkormányzat most tanulmányozza a helyzetet, néhány táblát már módosítottak, de lehet, korábban kellett volna, hogy feltűnjön valakinek, talán nem ez az optimális megoldás. 

 A basingstoke-i körforgalommal foglalkozott a BBC és a Sun bulvárlap is. Ez utóbbi bemutatott néhány más durva angol körforgalmat is.

@basingstokegazette How confusing do you find Brighton Hill roundabout? A group of driving instructors are calling on the county council to explain how drivers should tackle the road, claiming it makes no sense. #basingstoke #driving ♬ original sound - Basingstoke Gazette