Több ezer négyzetméteren csaptak fel a lángok Budapesten – erről adott ki közleményt kedden késő este a katasztrófavédelem.

tűz, Soroksár
Tűz tombol Budapesten: több robbanást is hallottak. Fotó: Bese Ferenc / Facebook

Arról is beszámoltak, hogy a tüzet nagy erőkkel oltják a tűzoltók. Mint írták, egy kertészet gyulladt ki Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron. A hírt néhány perccel ezelőtt Bese Ferenc polgármester is megerősítette a közösségi oldalán.

Ő arról számolt be, hogy az Oázis kertészet gyulladt ki, azonban a tűzoltók, rendőrök és a rendészek megnyugtatták: személyi sérülés nem történt. Azt is megjegyezte, hogy borzasztó állapotok uralkodnak. Ebből az feltételezhető, hogy az anyagi kár jelentős. Az oltás folyamatban van, Bese Ferenc köszönetet mondott mindenkinek a helytállásért. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a tűzeset helyszíne a Meddőhányó utca. Teljes terjedelmében ég egy különböző rendeltetésű, mintegy 

tízezer négyzetméteres csarnokszerű épület. 

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. A munkálatokat a dél-pesti önkéntes tűzoltók is segítik. Az alábbi térképen látszik, hogy a katasztrófa a dél-pesti szennyvíztelep szomszédságában következett be.

Közben a Telex olvasói beszámolók alapján azt írta, már korábban látszott, hogy valamilyen égéstermék száll a levegőben, aztán öt-hat robbanásszerű hangot is lehetett hallani. A közösségi médiában máris többen megosztottak videófelvételeket a történtekről. Ezeken valóban brutális tűz látszik.

A Soroksár.ittlakunk.hu arról számolt be valamivel 23 óra 30 perc után, hogy a fővárosi hivatásos és a dél-pesti önkéntes tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, de továbbra is zajlik az oltás, összesen tizenhárom vízsugárral. Bese Ferenc éjfél előtt nem sokkal újabb poszttal jelentkezett a Facebookon. Ebben azt közölte, hogy az oltásvezető parancsnok szerint nincs közvetlen veszély.