Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban – közölte Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV
Lefoglalta az adóhatóság a cigarettát / Fotó: NAV

A közlemény szerint a pénzügyőrök Nagylaknál ellenőriztek egy Írország felé tartó román furgont. A jármű rakterében, kartondobozokba csomagolva több mint ezer liter, házi készítésű bor és rövidital volt bepakolva. A csomagok között bonbonosdobozok is voltak, de ezek csak álcának kellettek, desszert helyett különböző márkájú cigarettát rejtettek. A sofőr úgy nyilatkozott, hogy semmit nem tudott a csomagok tartalmáról.  

Ezt a sok üveg bort nem bontják fel a hétvégi bulin / Forrás: NAV

A járőrök a több mint kétmillió forint értékű alkoholtartalmú terméket és cigarettát lefoglalták, jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak. Korábban a nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A távirati irodához szerdán eljuttatott közleményük szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. A nyomozók Budapesten és Fejér vármegyében egy időben, több helyszínen tartottak házkutatásokat.