Közélet

Fidesz kommunikációs igazgatója: „Kötelező sorkatonaság, figyelik, mi van itt az elmúlt napokban?”

Menczer Tamás arról beszélt egy lakossági fórumon, hogy a németek már kötelező sorkatonaságot akarnak.

Ez a helyzet – posztolta ki nem sokkal ezelőtt Menczer Tamás a közösségi oldalára.

menczer
Fidesz kommunikációs igazgatója: „Kötelező sorkatonaság, figyelik, mi van itt az elmúlt napokban?” / Fotó: Menczer Tamás / Facebook

A Fidesz kommunikációs igazgatója egy lakossági fórumon beszélt arról, hogy jól látható az európai politikában, hogy aki elindul a háborúpárti úton, az sosem tud többé visszafordulni. 

Látják, mi van a németeknél?

– tette fel a kérdést. Menczer Tamás szerint a németek először csak azt mondták, küldjenek sisakokat az ukránoknak. Most meg tankoknál tartanak, meg kötelező sorkatonaságnál. „Figyelték, mi van itt az elmúlt napokban? Onnan indulnak a németek, hogy a bajor miniszterelnök azt mondta, kell egy mesterterv a kötelező sorkatonaság visszaállítására. Manfred Weber pedig már a sorkatonaság európai dimenzióiról beszél, hogyan lehetne ezt európai szinten” – fogalmazott.

Szerinte minden egy irányba mutat: Ukrajna nem tud győzni, katonák kellenek, sorkatonaság, be kell menni Ukrajnába, és a legkomolyabb fegyverekkel kell ott a harcot vívni. Szerinte ezért is lesz a június 9-i választás létfontosságú, ahol nem szabad rossz döntést hozni.  

 

 

Menczer Tamás sorkatonaság Fidesz
Kapcsolódó cikkek