BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor Európa legnagyobb iparvállalati vezetőivel tárgyalt

A miniszterelnök többek között a Vodafone és a BMW vezetőivel is találkozott. Orbán Viktor elismerését fejezte ki a vezetőknek azért, hogy nagy részben hozzájárultak Európa jólétéhez.

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU-tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden. A megbeszélésen, melyen

  • a Vodafone,
  • a BMW,
  • a Deutsche Telekom
  • és a Mol vezetői is részt vettek,

az Európai Unió globális versenyképességének növeléséről volt szó, ami a magyar elnökség egyik kiemelt célja.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor Európa legnagyobb iparvállalati vezetőivel tárgyalt / Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A tárgyaláson számba vették a legfontosabb ipari szereplők javaslatait az európai versenyképesség javítása érdekében.

Orbán Viktor méltatta az európai ipar szereplőinek hozzájárulását a kontinensen élők jólétéhez, a gyáriparosok pedig elismeréssel nyilatkoztak a magyarországi gazdasági környezetről – ismertette Havasi Bertalan.

Orbán Viktor: ezért nem lehetett Vitézy Dávid a Fidesz jelöltje

Orbán Viktor elmondta, hogy nagyarányú békepárti győzelem született az EP-választásokon. A kormányfő szerint a leadott szavazatokból egyértelműen kiderült, hogy a magyar közvélemény, talán még a baloldaliak tekintélyes része is, támogatta a kormányt abban a törekvésében, hogy kijuttassa Magyarországot a háborús veszedelemből. Vitézy Dávid is szóba került az interjúban. Itt kifejtette, hogy az LMP jelöltje és a kormányzat között olyan konfliktusok voltak – többek között Lázár Jánossal –, amelyek miatt a miniszterelnök személy szerint nem tudta vállalni, hogy a fideszesként induljon Vitézy.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.