BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vitézy Dávid: Karácsony Gergely szerint addig kell új választást kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri

Vitézy Dávid reagált Karácsony Gergely sajtótájékoztatójára. Hangsúlyozta: ezt a választást Karácsony Gergely rendezte, a főváros szervezte, minden rendszerszintű eljárási hiba és szabálytalanság a főpolgármester felelőssége.

Karácsony Gergely mai sajtótájékoztatója gyakorlatilag arról szólt, hogy addig kell új választásokat kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri – írta Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid. Hozzátette: csak az a jó választási eredmény, ahol Karácsony a győztes. Vitézy szerint ez minden, csak nem egy demokrata hozzáállása.

Vutézy Dávid
Vitézy Dávid reagált Karácsony Gergely mai bejelentésére / Fotó: Vitézy Dávid Sajtóiroda

A választás vasárnap megtörtént, végre abban kellene tisztán látni, hogy ki nyerte – fejtette ki véleményét Vitézy.

Hangsúlyozta:

ezt a választást Karácsony Gergely rendezte, a Főváros szervezte, minden rendszerszintű eljárási hiba és szabálytalanság a főpolgármester felelőssége.

Karácsony Gergelytől jóval több szerénységre számítanék, ha már Budapest köztársaságban egy főpolgármester-választást se sikerült megszerveznie fennakadások nélkül – tette hozzá.

Karácsony Gergellyel szemben én csökkenteni, nem pedig növelni szeretném a feszültséget és a bizonytalanságot ebben a nehéz helyzetben, amibe Budapest került.

Az LMP jelöltje tudja és érzi a felelősségét, aggódik Budapestért. Az újraszámolás célja, hogy korrigálni lehessen a választás napján elkövetett esetleges szavazatszámlálási hibákat. Félreértés ne essék: ezekért nem az áldozatos munkát végző szavazóköri delegáltak felelősek, hanem az ellentmondó segédletek és a választást lebonyolító fővárosi szervek megkésett, a szavazókörökbe el sem juttatott állásfoglalásai – írta.

Egy éles kampány után egy ilyen szoros eredmény feszült politikai helyzetet eredményez, amiben sok múlik a jelöltek hozzáállásán. Minden egyes mondatnak súlya van – jelezte Vitézy. Kiemelte: a kampányban és a választás óta mindvégig ennek a felelősségnek a tudatában járt el, ezért törekedett arra, hogy minden egyes állítást, amit a nyilvánosságban megfogalmazott, tökéletesen alá tudjon támasztani. 

Karácsony Gergely ennek az ellenkezőjét teszi, politikai vádaskodássá, üvöltözéssé silányítja az elmúlt évtizedek legkritikusabb választási jogorvoslati folyamatát, bizonyítékok nélkül vádol bűncselekménnyel köztisztviselőket, ez pedig szerintem súlyos felelőtlenség és tiszteletlenség a budapestiekkel szemben.

Nem szeretné ebben követni és nem is fogja – írta posztjában Vitézy.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.