Logisztika

Poggyász-ügy: az olasz bíróság a Wizz Airnek adott igazat

Az olasz versenyhatóság korábbi határozata a poggyászszabályzat felfüggesztésére és 1 millió eurós büntetés befizetésére kötelezte légitársaságot.

A Wizz Air örömmel értesült az olasz bíróság (TAR) döntéséről, amely a korábbi ítéletét megerősítve továbbra is lehetővé teszi a légitársaság jelenlegi poggyászszabályzatának alkalmazását – írja közleményében a fapados légitársaság.

Az olasz bíróság döntésével érvénytelenné nyilvánította az olasz versenyhatóság (AGCM) februári határozatát, amely a poggyászszabályzat felfüggesztésére és 1 millió eurós büntetés befizetésére kötelezte légitársaságot.

Fotó: Földi D. Attila

A vállalat poggyászszabályzata 2018 november 1. óta garantálja a Wizz Air minden utasának, hogy egy kézipoggyászt ingyenesen vihessen fel a fedélzetre.

A szabályzat a választás lehetőségét is biztosítja az utasoknak, akik a fedélzeti és feladott poggyászokat kombinálva több mint 50 különböző variációt állíthatnak össze egyéni igényeik szerint.

A Wizz Air tapasztalatai szerint ez a rendszer hozzájárul a gyorsabb és kényelmesebb beszálláshoz, és ezzel járataikon még pontosabb indulásához. Az utasok biztosabbak lehetnek abban, hogy egy megfelelő méretű táska elfér a fedélzeten, az új és szerteágazó méret- és súlyváltozatoknak köszönhetően pedig a feladott csomagok minden korábbinál több kombinációja válik elérhetővé – áll a közleményben.

Olaszország Wizz Air poggyász bírósági döntés
Kapcsolódó cikkek