Logisztika

Újabb 56 méteres monstrum Budapesten

A 345 utas befogadására alkalmas, 81 ülőhellyel rendelkező CAF villamosszerelvény az 1-es vonalán jár majd.

Újabb, 56 méteres CAF-villamos érkezett a fővárosba; a hosszú szerelvény várhatóan ősztől áll forgalomba az 1-es villamos felújított vonalán – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A közlemény szerint a 345 utas befogadására alkalmas, 81 ülőhellyel rendelkező szerelvényt a budapesti villamos és trolibusz járműprojekt második ütemének keretében vásárolták.

Hozzátették: a villamosjárműpark megújítását több mint 17 milliárd forintos európai uniós forrásból megvalósító projektnek köszönhetően összesen öt hosszú, 56 méteres és további 21 rövid, 34 méteres szerelvény érkezik Budapestre.

Az új hosszú szerelvény az 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig meghosszabbított vonalán közlekedik majd – ismertette a BKK.

A jármű alacsonypadlós, fedélzeti kamerákkal és légkondicionálóval rendelkezik, energia-visszatápláló rendszerének köszönhetően energiatakarékos működésű.

(Címlapkép: CAF villamos az 1-es villamosvonal Etele térig meghosszabbított pályaszakaszán, az Etele úton július 9-én – Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

közlekedés CAF BKK
Kapcsolódó cikkek