Logisztika

Több mint 400 résztvevővel indultak újra vidéken a közlekedési vizsgák

Húsz vidéki helyszínen, közel 100 gyakorlati vizsgázó részvételével indultak újra a közlekedési vizsgák május 11-én. A leendő járművezetők szigorú óvintézkedések mellett, csökkentett létszámban, kizárólag védőfelszerelésben adhattak számot felkészültségükről.

A márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák és utánképzések az Innovációs és Technológiai Minisztérium múlt heti döntése értelmében indulhattak újra Budapest és Pest megye kivételével az országban. Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érintette. A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont haladéktalanul hozzálátott az újraindulás előkészítésének, ezzel párhuzamosan pedig megnyitotta vidéki ügyfélszolgálati irodáit – közölte a minisztérium.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: „az első napon az ország 13 megyéjében, 20 vizsgahelyszínen mintegy 340 jelentkező tehetett számítógépes elméleti vizsgát. Ezen felül közel százan ültek személyautóba vagy motorkerékpárra, hogy a gyakorlati feladatok sikeres megoldásával megszerezzék vezetői engedélyüket. A hétfői vizsgák fennakadás nélkül zajlanak, a résztvevők a tapasztalatok szerint fegyelmezetten követik a biztonsági előírásokat. A héten az eddig kiadott időpontok alapján újabb 3000 vizsgázót várnak további újranyíló helyszínekre is.”

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Az egyes vizsgahelyszíneken kizárólag azok jelenhetnek meg, akik életvitelszerűen is az adott településen, megyében élnek,

budapesti és Pest megyei lakosok tehát egyelőre nem tehetnek közlekedési vizsgát.

A Vizsgaközpont csak akkor szervezi meg a közlekedési vizsgákat és utánképzéseket, ha ehhez járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni.

 

A részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés – maszk és kesztyű – viselése. A társaság a veszélyhelyzetre tekintettel,

a fertőzési kockázatok mérséklése érdekében rugalmasan kezeli az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben ingyenesen biztosít új időpontot.

tanfolyam tanulüvezető vidék koronavírus vezető ITM KRESZ
Kapcsolódó cikkek