Logisztika

Forgalomba álltak az új buszok

Összesen 34 darab Mercedes busz érkezett, a kormány által nyújtott 3,2 milliárd forintos támogatásból a BKV számára.

Örömmel látom, hogy a mai nappal maradéktalanul forgalomba álltak azok a szóló Mercedes alacsonypadlós buszok, melyeket 100 százalékban a kormány extra támogatásából vásárolt meg Budapest

- fogalmazott Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár legújabb Facebook-bejegyzésében.

Hozzátette: azért extra, mert ez a fővárosi közösségi közlekedés működéséhez nyújtott 12 milliárdos, és az M3 felújításához biztosított 200 milliárdos kormányzati támogatáson felüli összeg.

Fotó: Fürjes Balázs Facebook-oldala

Az új, környezetbarát Euro6-os buszok a Margitszigeten, a belvárosban, illetve a budai hegyvidéken, Rózsadombon és Zugligetben, a 26-os, 91-es, 178-as és 291-es vonalakon álltak forgalomba szombaton.

Összesen 34 darab, 17 szóló és 17 csuklós Mercedes busz érkezett, a kormány által nyújtott 3,2 milliárd forintos támogatásból a BKV számára.

A Volán flottában forgalomba állt 30 kékbusszal együtt így egy éven belül 64 vadonatúj légkondis, alacsonypadlós, azaz akadálymentes és környezetbarát autóbusz megvásárlásával tudtuk segíteni a budapesti buszpark környezetbarát megújítását – jegyezte meg.

Az E 64 csuklós és szóló busz hetente félmillió budapesti utast szállít, segítve közlekedésüket.

A HÉV járműtender is folyamatban, idén zárjuk azt is – közölte.

busz infrastruktúra Fürjes Balázs
Kapcsolódó cikkek