BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási összeget adtak Michael Jackson fehér flitteres kesztyűjéért

Michael Jackson a kesztyűt a Victory című 1984-es turnéja alatt viselte.

Michael Jackson fehér flitteres kesztyűje, amelyet Victory című 1984-es turnéja alatt viselt a popsztár, 112 ezer dollárért (33 millió forint) kelt el egy szombati poptörténeti árverésen – közölte a Heritage Auctions aukciósház.

#HeritageLive: A #MichaelJackson Personally Owned Crystal-Studded Glove Worn on Stage During the Victory Tour (1984)–his last tour with his brothers–just sold for $112,500!!! Topping the $106,250 HA got in April for another glove worn by the #KingofPop 🎤https://t.co/kpElYtACna pic.twitter.com/8dZqkJEewY

— Heritage Auctions (@HeritageAuction) August 8, 2020

Egy licitáló 119 ezer dollárt (35 millió forint) fizetett egy ritka 1958-as koncertplakátért, amelyen a rock and roll olyan nagyságai szerepelnek, mint Buddy Holly, Chuck Berry és Jerry Lee Lewis. A tarka plakáttal 16 zenész és zenekar három madisoni (Wisconsin állam) Big Beat-koncertjét reklámozták, a hangversenyen olyan nagy slágereket adtak elő, mint a Peggy Sue, a Great Balls of Fire vagy a Sweet Little 16.

Egy 1966-os fekete-fehér poszter, amely a Jefferson Airplane együttes egy San Franciscó-i koncertjéhez készült a pszichedelikus pop-art stílusában, több mint 11 ezer dollárért (3,2 millió forint) talált gazdára. Több mint két tucat licitáló harca tornászta a magasba a Bob Dylan egyik első nagy New York-i fellépésére hívó, kézzel írt 1963-as szórólap árát, amely így 4000 dollárra (1,17 millió forint) szökött fel.

Linda Ronstadt (Heart Like A Wheel) rockénekesnő emléktárgyainak egy csoportját 65 ezer dollárért (19 millió forint) adták el, a legdrágábban – 35 ezer dollárért (10 millió forint) – Yamaha márkájú fekete zongoráját, amelyet San Franciscó-i házába vásárolt.

 

Címlapkép: AFP

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.