Nemzetközi gazdaság

Strandolókat szállítana Elon Musk

A floridai fort lauderdale-i törvényhozás engedélyezte a milliárdos Boring Company nevű vállalkozásának, hogy alagutat fúrjon a belváros és a strand között. Az alagútban 5-8 dollárért közlekedhetnek Teslákban az utasok.

A dél-afrikai származású üzletembernek ez a második hasonló projektje, az első a las vegasi konferenciaközponton belül 25 perces gyaloglást vált 2 perces Teslázásra és egy hónapja működik és óránként 4400 utast képes szállítani.

Fotó: Robyn Beck / AFP PHOTO

A mostani projekt kapcsán Dean Trantalis polgármester szerint a rivális cégek 45 napig nyújthatnak be jobb ajánlatokat a New York Post szerint. Musk szerint a beruházás ára 30 millió dollár lehet és 6 hónap alatt el is készülhet. Egyelőre nem tudni, hogy az alagútban közlekedő Teslák önvezetőek lesznek-e. A las vegasi létesítmény egyelőre sofőrökkel működik, ám az önvezető autók alkalmazása ott is tervben van.

A korábbi beruházás 53 millió dollárba került és egy év alatt lett kész. A projekt támogatói szerint a Boring Company megoldása azért jobb egy sima metrónál, mert megállók nélkül, közvetlenül viheti a célhoz az utasokat és az autók száma az utasokéhoz tud alkalmazkodni, bár szemben a kevesebb mint másfél kilométeres las vegasi alagúttal, a metró nem csak óránként 4,400 fős forgalmat tud jóval nagyobb távolságra szállítani.

Elon Musk Boring Company Tesla
Kapcsolódó cikkek