Három luxusmárka döntött úgy a közelmúltban, hogy eltolja a biciklit, egészen Dél-Koreáig. A Louis Vuitton egy híres francia, az MCM egy német, az olasz Moncler pedig egy dán bicikligyártóval partnerségben dob piacra luxuskerékpárokat az ázsiai országban – írja az Insider Retail ázsiai kiadása.

A Louis Vuitton LV biciklije, amely a Maison Tamboite Paris bicikligyártóval kooperációban készült, augusztus óta érhető el Dél-Koreában négy színben, a váz, a nyereg és a lánc mind Louis Vuitton monogrammal van ellátva. 

Az ára is prémiumkategóriás, 34,45 millió koreai von, azaz csaknem 9 millió forint.

Két német vállalat összefogásával készült el a főleg táskáiról és egyéb bőrtermékeiről ismert MCM és az Urwahn bicikligyártó remeke, egy e-kerékpár. Az MCM azt tervezi, hogy mindössze ötven darabot gyárt a termékből, megrendelésre készítik őket, az áruk pedig több mint 10 millió koreai von körül lesz, ami nagyjából 2,6 millió forintnak felel meg.

Az olasz Moncler a dán Mate.Bike nevű céggel együttműködve összehajtható bicikliket tervez piacra dobni. Ez is limitált kiadás lesz, mindössze ezer darabot készítenek majd belőle, az ára 8 millió koreai von körül várható.