Megugrott a és más kriptovaluták értéke, miután az amerikai pénzügyminisztérium nyilvánosságra hozta Joe Biden elnöknek a kriptopiacot támogató rendelete részleteit – írja a CNBC. Ennek hatására

a bitcoin iránti vásárlási kedv 41 584,21 dollárral, közel 9 százalékkal nőtt a CoinDesk adatai szerint. Növekedést produkáltak más kriptovaluták, köztük az ethereum is.

Az amerikai pénzügyminisztérium kedden adott ki nyilatkozatot és tett közzé részleteket az amerikai elnök kriptovalutákkal kapcsolatos közelgő rendeletével kapcsolatban. 

Fotó: Shutterstock

A kincstári közlemény szerint a kriptovalutákról szóló elnöki rendelet átfogó megközelítést vár el a digitális eszközökkel kapcsolatos politikától, és a kormányzati szervek összehangolt munkájára is számít. A kereskedők még mindig várják a végleges rendeletet, de a pénzügyminisztérium által kiadott, a kriptovalutákat támogató nyilatkozat elég volt ahhoz, hogy növelje az optimizmust.

A kiszivárgott kincstári nyilatkozatot a kriptopiac örömmel fogadta, mivel úgy tűnik, hogy az iparág fejlődésére fókuszál, nem pedig arra, hogy irreális szabályozásokat vezessen be

 – mondta Yuya Hasegawa, a japán bitbank kriptopénz piaci elemzője a CNBC-nek.

Míg néhány ország – mint például Kína – igyekezett felszámolni a kriptopénz-kereskedelmet, mások – például El Salvador – felkarolták azt. Az Egyesült Államok azonban jelenleg nem rendelkezik magas szintű kerettel a kriptovaluták fejlesztésére és szabályozására, ami miatt félő, hogy lemaradhat. Tavaly a Coinbase kriptotőzsde úgy nyilatkozott, hogy az Egyesült Államoknak új szabályozó hatóságot kellene létrehoznia a digitális eszközök piacának felügyeletére.