BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lezárja űrbéli kalandját a Renesas

A japán vállalat egymilliárd dollárt kér a sugárzásálló csipeket gyártó részlegéért.

A japán Renesas Electronics egymilliárd dollárért tervezi eladni egyik részlegét – írja a Bloomberg. A tokiói székhelyű elektronikai gyártó egy pénzügyi tanácsadóval dolgozik a folyamaton – árulta el egy az ügyet jól ismerő és a neve elhallgatását kérő forrás. A részleg iránt amerikai csipgyártó cégek érdeklődnek, a tárgyalások korai szakaszban vannak – tette hozzá.

Fotó: Kazuhiro Nogi / AFP

A Renesas 2017-ben, a kaliforniai székhelyű Intersil nevű cég megvásárlásával szerezte meg az üzletágat, amely sugárzásálló (rad-hard) félvezetőket gyárt. Az alkatrészeket elsősorban űrbeli és más extrém környezeti hatások elviselésére tervezték.

„A Renesas folyamatosan mérlegeli a különböző lehetőségeket a további üzleti növekedés érdekében, de még semmi sem dőlt el” – kommentálta a vállalat szóvivője a híreket. A csipgyártó részvényárfolyama a bejelentést követően enyhén esett, majd stabilizálódott. Az árfolyam az elmúlt egy évben 19 százalékkal emelkedett a járvány által kiváltott félvezetőkereslet növekedésének köszönhetően.

 

A 2002-ben alapított Renesas elektronikus alkatrészeket, félvezetőket és integrált eszközöket tervez és gyárt. A vállalat az autóipar egyik legfontosabb csipbeszállítója, ügyfelei között olyan gigászok találhatók, mint a Toyota.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.