Tűzszünetről egyeztek meg Gázában a Reuters értesülései szerint Izrael és a palesztin militánsok, amint azt Kairó javasolta.

Az elmúlt napokban az izraeliek palesztin célpontokat lőttek, a másik fél pedig rakétákkal vette célba az izraeliek lakta városokat az övezetben.

Gáza, 2022. augusztus 5.
Palesztin tűzoltók egy megsemmisült lakóépület lángjait oltják Gázában 2022. augusztus 5-én, miután az izraeli hadsereg több légicsapást hajtott végre a Gázai övezetben. Az Iszlám Dzsihád palesztin szervezet al-Kudsz Brigádok nevű katonai szárnya bejelentette, hogy a támadásokban elhunyt egyik vezetőjük, Tajszír al-Dzsabari.
Fotó: Mohamed Szaber/MTI/EPA

Egy egyiptomi forrás szerint Izrael hozzájárult a tűzszünethez. Egy palesztin hivatalnok, akik belelátott az egyiptomi közvetítés folyamatába, azt az információt adta, hogy a tázszünet este 8-kor lép életbe, azaz közép-európai idő szerint 9-kor. 

Korábban vasárnap az izraeli hadsereg bejelentette, hogy végzett az Iszlám Dzsihád terrorszervezet újabb parancsnokával Gázában. Ugyancsak vasárnap megszólaltak a légvédelmi szirénák Jeruzsálemben is. 

A New York Times szerint az összecsapásokban 31 ember meghalt és több, mint 270 megsebesült.