A Subway szendvicslánc tulajdonosai vizsgálják a vállalat eladását – értesült a Reuters. A Wall Street Journal forrásai szerint a tranzakció értéke meghaladhatja a 10 milliárd dollárt.

Hdr,Image,,Subway,Sandwich,Restaurant,Shop,Located,Inside,Walmart,Retail HDR image, Subway sandwich restaurant shop located inside Walmart retail store - Peabody, Massachusetts USA - February 12, 2018
Fotó: Shutterstock

Az amerikai lap szerint az értékesítési folyamat még korai stádiumban van, a potenciális vásárlók között szektortársak, de kockázatitőke-alapok is felbukkantak. A WSJ forrásai szerint az is elképzelhető, hogy végül semmi nem lesz az egészből.

„Magánkézben lévő cég vagyunk, így nem kommentáljuk a tulajdonosi struktúra esetleges változást, és az üzleti terveinket sem” – válaszolta a Reuters megkeresésére a cég. A Subway a világ egyik legnagyobb gyorséttermi hálózata, 

több mint 100 országban 37 ezer üzletük van. 

A társaságot a két alapító család tulajdonolja, immár több mint 50 éve. A vállalkozást 1965-ben alapította Fred DeLuca, egy barátjától, Peter Bucktól kapott ezerdolláros kölcsönből. Tavalyelőtt már felröppentek a hírek a lánc eladásáról, de végül nem történt tranzakció.