Az amerikai Szövetségi Fellebbviteli Bíróság megerősítette az amerikai szabadalmi és védjegyhivatal döntését, amely érvénytelenítette azt a két szabadalmat, amelynek megsértésével a VirnetX az Apple-t vádolta - közölte a Reuters.

Kazan,,Russia,-,Apr,04,,2022:,Gavel,On,Table,Against
Fotó: Sergei Elagin

Az Apple  csütörtökön sikeresen győzte meg igzáról az amerikai fellebbviteli bíróságot arról, íg az helybenhagyta egy szabadalmi bíróság döntését. Ez pedig veszélyeztetheti a VirnetX Inc szabadalmi licencelő cég javára korábban hozott 502 millió dolláros ítéletet, amit az Apple céggel szemben hoztak a vállalatok adatvédelmi szoftvertechnológiával kapcsolatos hosszú ideje tartó harcában.

A két vállalat 13 éves bírósági csatát vívott egymással, amely több tárgyalást és fellebbezést is magában foglalt. Egy kelet-texasi esküdtszék 2020-ban 502 millió dollárt ítélt meg a VirnetX-nek, miután úgy döntött, hogy az Apple megsértette a csütörtöki döntés tárgyát képező virtuális magánhálózati (VPN) szabadalmakat.

A mostani döntés viszont azt mondja ki, hogy a szabadalmak érvénytelenek voltak, tekintettel az ugyanezen találmányokat leíró korábbi publikációkra. Vagyis a korábbi bírósági ítélet sem valószínű, hogy végrehajtható lesz.