BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A cseh képviselőház hivatali gépein is megtiltották a TikTok használatát

Megtiltotta a TikTok közösségi médiafelület használatát hivatalos információs rendszerében a cseh képviselőház és a szenátus. Az intézkedést kiberbiztonsági megfontolásokkal indokolták – közölte Martin Plísek, a parlamenti alsóház kancellárja szerdán a CTK hírügynökséggel. 

A cseh képviselőház vezetése a képviselőknek is javasolta, hogy a kínai tulajdonú alkalmazást töröljék személyes számítógépeikről és mobiltelefonjaikról is.

A kiber- és információs biztonságért felelős cseh nemzeti hivatal (NÚKIB) már korábban biztonsági kockázatnak minősítette a TikTokot, és használatának mellőzését javasolta az állami szerveknek és hivataloknak.

A képviselőház hivatala nagyon komolyan veszi a NÚKIB figyelmeztetését, ezért olyan műszaki és szervezési intézkedéseket vezettünk be, amelyek ezentúl megakadályozzák a TikTok alkalmazás használatát a képviselőház információs rendszerében. A képviselőknek és asszisztenseiknek is javasoltuk az alkalmazás mellőzését

– jelentette ki Martin Plísek. A parlament felsőháza, a szenátus a NÚKIB figyelmeztetése nyomán szintén arra szólította fel a szenátorokat és az alkalmazottakat, hogy hivatalos berendezéseiken ne használják a TikTokot. Hasonlóan intézkedett az utóbbi napokban számos cseh állami hivatal és magáncég is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.