A légi forgalmi irányítók és a polgári légi közlekedési dolgozók is csatlakoznak a csütörtöki 24 órás általános sztrájkhoz, amelyet az ország eddigi leghalálosabb vonatszerencsétlensége miatt tartanak, a repülőterek ezért nem fogadnak és nem indítanak járatokat.

A White Airbus A320 In Thessaloniki Airport Makedonia A white passenger plane on the apron without any logo or identification. An Airbus A320 jet aircraft as seen getting loaded with luggage in its belly cargo compartment in Thessaloniki Airport Makedonia SKG. The A320 airplane belongs to Sky Express having the registration SX-VSL. SkyExpress, Cretan Aeronautical Operations is a Greek airline with fleet of 25 jet and turboprop planes serving domestically and international scheduled and charter destinations. During the summer of 2022 the European Aviation industry was facing long delays, flight cancellations and travel chaos mostly because of staff shortages at the airports after the Covid-19 Coronavirus pandemic era, air travel had increased demand. Despite the situation, Greek airports were performing well. Thessaloniki, Greece on November 2022 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Csütörtökön földön marad minden repülőgép.
Fotó: Nicolas Ecomomou


Február 28-án személyvonat ütközött egy tehervonattal, a balesetben 57 ember meghalt és több tízen megsérültek. Az általános sztrájkot az ország legnagyobb szakszervezetei hirdették meg, újabb tiltakozásképpen a konzervatív kormány és a politikai rendszer ellen, amely sorozatosan figyelmen kívül hagyta az érdekképviseletek biztonsággal kapcsolatos aggodalmait.
Március 16-án helyi idő szerint 12:01 és éjfél között minden járatot leállítanak, és 

csak az átrepüléseket, valamint vészhelyzeti és kutató-mentő gépek indítását engedélyezik – közölte a polgári légi közlekedési hatóság egyik tisztségviselője a Reutersszel.

Az Aegean Airlines és az Olympic Air bejelentette, hogy törölni kényszerült minden belföldi és nemzetközi járatát csütörtökön. A sztrájk várhatóan több száz járatot érint az ország mintegy negyven repülőterén. A sztrájk miatt a hajók is a kikötőkben maradnak.