Riasztani kellett az amerikai légierő egyik vadászgépét helyi idő szerint vasárnap délután, mert egy kisrepülőgép letért az útvonaláról az amerikai főváros közelében, és nem válaszolt a légi irányításnak – közölte az amerikai védelmi minisztérium.

Aircraft Landing In Barcelona, Spain
Egy Cessna Citation repülőgép. (Képünk illusztráció)
Fotó: Urbanandsport / NurPhoto / AFP

A Cessna Citation V típusú repülőgépet helyi idő szerint 15.20-kor fogta el a légierő F–16-os repülőgépe, és világítórakétákkal próbálta meg felhívni magára a pilóta figyelmét. A vadászépnek engedélyezték, hogy átlépje a hangsebességet, ezért Washingtonban vasárnap délután hangrobbanás volt hallható. A kisrepülő végül semmire nem reagált, és Virginia államban lezuhant.

 

A pilóta nem válaszolt, és a gép végül a George Washington nemzeti parknál, Virginia államban lezuhant. Az észak-amerikai légtérvédelem, a NORAD az utolsó pillanatig próbált kapcsolatban lépni a pilótával

 

– írta közleményében a Pentagon.

A Cessna Tennessee államból, Elisabethtownból a New York-i Long Island-be tartott, és egyelőre nem tudni, miért tért le az útvonaltól. A mentőegységek a baleset helyszínén nem találtak túlélőket.