Az szerint a 2024-es olimpia idején akár félmillió ember is igénybe veheti a szolgáltatásukat Párizsban, mivel a megnövekedett igényt egyedül a szállodák biztosan nem tudják majd kiszolgálni. Éppen ezért Brian Chesky vezérigazgató a helyieket otthonuk bérbeadására ösztönzi.

Paris,,France,,August,8.,2022:,Summer,Olympic,Game,Paris,2024
Elképzelhető, hogy sokaknak nem lesz megfizethető szálláshely Párizsban az olimpia idején.
Fotó: Shutterstock

A párizsi idegenforgalmi hivatal adatai szerint az olimpiai és paralimpiai játékok idejére 16 millióan érkezhetnek a fővárosi régióba.

Chesky szerint nagyobb választékra azért is szükség lehet, mert anélkül egyeseknek megfizethetetlen szintre drágulhatnak a szállások. A vezérigazgató a Reutersnek elmondta, hogy

a párizsiak ötöde érdeklődik a bérbeadás iránt, akik ha valóban megjelennek a piacon, megakadályozhatják a szállásköltségek elszállását. 

Az árak kordában tartásához az Airbnb pedig azzal járul hozzá, hogy előrébb sorolja a keresési eredményekben a legjobb ár-érték arányú bérleményeket.

„Tehát miközben a szállodai árak emelkednek, én gondoskodni fogok arról, hogy az Airbnb megfizethetőbb legyen azoknál, ugyanakkora szálláshelyet tekintve” – jelentette ki a vezérigazgató.

Az Airbnb 2019-ben vált olimpiai partnerré. Számos nagyváros egyre több problémával szembesül a rövid távú, üdülési célú bérbeadás miatt, amely szolgáltatás megjelenésével a településvezetőknek új szabályokat kellett alkotniuk a helyi  lakosok nyugalmának biztosítására, valamint azért, hogy megvédjék a hosszabb távú ingatlankiadásból élők érdekeit.

Az árak kordában tartását tekintve úgy tűnik, hogy azt Emmanuel Macron elnöknek nem sikerült eredményeket elérnie az olimpiai játékok megnyitóünnepségére szóló jegyek kapcsán, amelyekért óriási összeget kérnek a szervezők.