Oroszország hat év alatt több mint 600, teljesen hazai repülőgépet készül megépíteni – jelentette ki Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök a kormányfő-helyettesekkel hétfőn megtartott találkozón.
 

Moscow,,Russia,-,Circa,July,,2017:,Aeroflot,Russian,Airlines,Sukhoi
Fotó: Shutterstock

Misusztyin szerint az SSJ New, MC-21-310, Il-114-300, Tu-214 és Il-96-300 géptípusok képezik majd az orosz légitársaságok flottájának alapjait.

A kormány átfogó programot hagyott jóvá a repülőgépek, hajtóművek, műszerek és kapcsolódó egységek gyártásának bővítésére, és engedélyezte a Nemzeti Jóléti Alap felhasználását annak finanszírozására. Visszatérítéses alapon több mint 280 milliárd rubelt lehet majd ilyen célokra bevonni

– mondta.

Repülőgépet tesztelt Oroszország: így őriznék meg technológiai szuverenitásukat

Végrehajtotta szűzrepülését az orosz Il-96-400M repülőgép. Ezúttal nem harci gépet, hanem utas- és teherszállítót tesztelnek az oroszok, akik szerint az ilyen repülőgépek létrehozása biztosítja Oroszország technológiai szuverenitását.

A rubel jelenleg mintegy 3,95 forintot ér.

Ismertette, hogy a program előirányozza egyebek között a vállalatok műszaki bázisának megújítását, a gyári kapacitások növelését és a kapcsolódó fejlesztések elvégzését.

Az RBK gazdasági hírportál közölte, hogy

az Aeroflot első 11 Tu-214-es repülőgépét 170-175 utas szállítására tervezik. Az első öt repülőgépet várhatóan idén decemberben és 2025 januárjában fogják forgalomba állítani.