Az X-en viccelődik a Meta-univerzum teljes lefagyásán.

SpaceX, X (formerly known as Twitter), and Tesla CEO Elon Musk reacts during the UK Artificial Intelligence (AI) Safety Summit at Bletchley Park, in central England, on November 1, 2023. (Photo by TOBY MELVILLE / POOL / AFP)
Facebook-halál: Elon Musk remekül szórakozik. Fotó: AFP

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, magyar idő szerint valamivel délután fél 5 előtt a Meta szinte összes alkalmazása és oldala leállt egy ismeretlen hiba miatt. A Facebook, az Instagram és a Messenger is kidobta a fiókokból a felhasználókat, és nem engedi belépni őket. Ugyanakkor a Whatsapp működik, pedig szintén a Meta-univerzum része.

Globális jelenségről van szó, már mintegy félmillió hibabejelentés érkezett csak a Facebook kapcsán. A Meta állítólag rövid közleményt adott ki, amelyben csupán annyit közöltek, hogy tudomásuk van egy Facebook-bejelentkezést érintő problémáról. 

Mérnöki csapataink aktívan keresik a probléma mielőbbi megoldását

– írták. Igaz, nem csak a Facebook esetében tapasztalható a probléma, ráadásul a közlemény azóta nem is érhető el. Mindenesetre a techvilág másik guruja, az X-tulajdonos Elon Musk remekül szórakozik a saját közösségi felületén.

Ha ezt a bejegyzést olvasod, az azért van, mert a szervereink működnek

– írta ki nem sokkal ezelőtt. A nem túl kendőzött utalást később egy mémmel is egyértelműsítette.

Teljesen lehalt a Facebook

A Meta összes alkalmazása és oldala leállt egy ismeretlen hiba miatt. A Facebook, az Instagram és a Messenger is kidobta a fiókokból a felhasználókat és nem engedi belépni őket.