Marketing- és értékesítési megállapodást írt alá az üzleti célú internet infrastrukturális bázisának megteremtésén dolgozó CityReach International Hungary Kft., valamint a Synergon Informatika Rt.; az együttműködéstől a Synergon az idén 100-150 millió forint bevételt vár. A CityReach anyavállalata, a CityReach International eddig összesen mintegy 400 millió eurót fektetett az üzleti internet infrastruktúra-bázisának megteremtésébe. A cég egy év alatt nyolc, összesen mintegy 90 ezer négyzetméter alapterületű biztonságos adatközpontot nyitott Európában, a budapesti "fiók" harmadikként nyitotta meg kapuját. A központban az üzemeltetők garanciát vállalnak arra, hogy a tárolt adatokat semmilyen fizikai károsodás nem érheti.
A Synergon két területen kíván együttműködni a CRI-vel. Azon ügyfeleiknek, akik igényes adatközpontot kívánnak megrendelni, felajánlják a CRI-szolgáltatásokat. Ez egy bizonyos biztonsági szint fölött kedvezőbb árú, mint a házi kialakítású szerverszoba. Az informatikai cég 500 négyzetméteres ügyfélterületet bérel a CRI Hungary adatátviteli központjában. A most aláírt megállapodástól negyedévente legkevesebb 100 négyzetméteres technikai terület értékesítését várják a CRI létesítményében.
A jövő év első negyedétől pedig ASP-szolgáltatás bevezetését tervezik, itt kisebb-közepes társaságoknak kínálnak szolgáltatást. Ezeknek a cégeknek a szerveren és a biztonságon kívül szoftvereket is adnak, havi átalánydíjért. Hasonló szolgáltatás ugyan már van a piacon, a Synergon azonban vállalatirányítási rendszereket is beépít portfóliójába. Ezek teljes testre szabott változatát a kis- és középvállalkozások nem tudnák megfizetni, a "konfekcióváltozat" azonban így elérhetővé válik számukra.