Ugyanakkor több mint háromhavi mélypontra esett az euró árfolyama a dollárhoz képest New Yorkban, miután napközben emelkedett az euró azokra az újból felerősödött vélekedésekre, hogy Nagy-Britannia euróra váltja fel a fontot. Blair azonban nem pontosította a népszavazás időpontját, és időközben emelkedéssel indított a Wall Street is, ahol a kereskedés első órájában tovább erősödött a DJIA és a Nasdaq, aminek hatására a kereskedők az euró eladásába kezdtek. Az euró azután a 0,8737 dolláros mélypontról a hét végére 0,8796-ig tudta felküzdeni magát.
A forint a hazai bankközi devizapiacon hétfőn igen erősen kezdett, de a hét második felére ebből 50 bázispontot el is vesztett. Az előző péntekhez képest azonban nemzeti devizánk még így is majdnem ugyanekkora nyereséget könyvelhetett el. A forint kedvezőtlen heti szereplését egyébként kereskedők a cégek előre hozott devizabeszerzéseinek, illetve külföldi spekulációs eladásoknak tudják be.
Az állampapírpiacon a múlt héten -- bár igen lassuló ütemben, de -- folytatódott a hozamok csökkenése. Ehhez hozzájárult az is, hogy az Államadósság Kezelő Központ által nyilvánosságra hozott kibocsátási terv semmilyen meglepetést nem okozott.