A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

Bejegyzik a Novotrade-tőkeemelést

A január 14-én lezárult zártkörű tőkeemelés után a Novotrade Befektetési Rt. kezdeményezte a tőkeemelés cégbírósági bejegyzését - adta hírül a társaság. A vállalat igazgatósának 2001. decemberi döntése értelmében a vállalat alaptőkéjét 199,5 millióval, 997,67 millió forintra emelték meg 399 ezer darab, 500 forint névértékű papír kibocsátásával.

A kibocsátás feltételei szerint a jegyzés első körében a társaság 2002. január 7-én bejegyzett tulajdonosai vehettek részt, ám mint Rényi Gábor elnök-vezérigazgató korábban a Napi Gazdaságnak elmondta, a tulajdonosi kör mindössze ötmillió forint körüli értékpapírt jegyzett le. Mindez annak fényében nem tűnik különösnek, hogy a vállalat 2. legnagyobb tulajdonosa, a Német Befektetési Társaság Rt. január első napjaiban értékesítette 30,37 százalékos részvénycsomagját 350 forintnak megfelelő árfolyamon.

A jegyzési feltételek szerint a tulajdonosok által le nem jegyzett papírokat a cég 100 százalékos tulajdonában lévő 1,58 millió fontos alaptőkével a Man szigeten bejegyzett Novotrade Isle of Man Ltd. jegyezte le.

A tőkeemelés célja az, hogy a Novotrade a jövőben e-business cégekbe tudjon befektetni. A hírek szerint ezen tranzakciók egy része részvénycserés megoldással fog működni, ahol a Novotrade-leánycégnél lévő új papírokat használnák fel.

A január 14-én lezárult zártkörű tőkeemelés után a Novotrade Befektetési Rt. kezdeményezte a tőkeemelés cégbírósági bejegyzését - adta hírül a társaság. A vállalat igazgatósának 2001. decemberi döntése értelmében a vállalat alaptőkéjét 199,5 millióval, 997,67 millió forintra emelték meg 399 ezer darab, 500 forint névértékű papír kibocsátásával. Nagy László Nándor-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek