A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

Startol az XL Biztosító

Az év elejétől megkezdte tevékenységét az XL Magyarország Biztosító Rt. - nyilatkozott Farkas Szilvia, az új társaság illetékese lapunknak. A 400 millió forintos jegyzett tőkével startoló társaság a közelmúltban kézhez kapott felügyeleti engedély szerint baleset-, betegség-, szállítmány, vagyon-, illetve az általános felelősségbiztosítási ágban tevékenykedhet, az életbiztosítási területtel tehát nem foglalkozhatnak majd.

Mint emlékezetes, a Credit Suisse-csoport az idén tavasszal jelentette be: 600 millió dollárért eladja leánycége, a Winterthur biztosító nemzetközi nagyvállalati biztosítási részlegét, a Winterthur Internationalt a bermudai központú XL Capital Ltd. pénzügyi csoport számára.

A Winterthur International magyarországi egysége - amely 2000-ben 600 millió forint, tavaly pedig ezt valamivel meghaladó díjat szedett be - 2001 végéig a Winterthur Biztosító Rt.-n belül működött, formálisan elkülönülten. E helyzet szűnt meg most az XL Biztosító tényleges elindulásával. Az új szereplő a 25. biztosítótársaság a magyar piacon. A cég - amely az utóbbi időben jobb teljesítményt felmutató vagyonbiztosítási ágban indult el - nem közvetlenül a bermudai csoport, hanem az XL Winterthur International Company Ltd. tulajdonában van.

Az új társaság változatlanul a nagy nemzetközi ügyfelek kiszolgálója lesz. Az XL vezérigazgatója Földesi Zsuzsanna Tünde, vezető matematikusa a korábbi Glória Swiss Life-nál dolgozó Korondi Márta, jogtanácsosa a Generali-Providenciától igazolt Csapó Viktor.

A nagy országos és multinacionális kockázatokra szakosodott nemzetközi Winterthur International 2000-ben 1300 alkalmazottal 2,3 milliárd svájci frank (1,5 milliárd euró) bruttó díjbevételt ért el.

Az év elejétől megkezdte tevékenységét az XL Magyarország Biztosító Rt. - nyilatkozott Farkas Szilvia, az új társaság illetékese lapunknak. A 400 millió forintos jegyzett tőkével startoló társaság a közelmúltban kézhez kapott felügyeleti engedély szerint baleset-, betegség-, szállítmány, vagyon-, illetve az általános felelősségbiztosítási ágban tevékenykedhet, az életbiztosítási területtel tehát nem foglalkozhatnak majd. Munkatársunktól-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek