Tovább estek a részvényárfolyamok Tokióban, ami a jen árfolyamát is magával rántotta a nemzetközi devizapiacokon. Úgy tűnik, hogy vége szakadt a japán értékpapírokat övező hurráoptimizmusnak. A nemrég megjelent ipari megrendelésekről szóló jelentés teljes mértékben lehűtötte a befektetők kedélyét. Erre még ráadásként nyilvánosságra hozták a várakozásokon aluli fogyasztói bizalmi indexet is, ami végleg megingatta a befektetőket. Egy dollár tegnap már 129,37 jent ért New Yorkban, miközben egy nappal korábban még 129,04-on zárt, és a múlt héten 127 alatt is mozgott. Az euró ellenében hasonlóan teljesített a távol-keleti térség meghatározó devizája. Egy euróért 113,58 jent adtak a befektetők tegnap, ami több mint fél jennel magasabb az előző napi árfolyamnál.

A dollár az igen kedvezőtlen amerikai kiskereskedelmi eladások közzététele után gyengült. Egy eurót 87,80 centre lehetett becserélni délután, ami viszont nem sokkal magasabb az előző napi 87,58-os szintnél.

Londonban továbbra is kivárnak a befektetők, az angol font árfolyama alig ingadozik. Egy font sterlingért 1,4149 dollárt kértek az eladók, ami szinte megegyezik az egy nappal korábbi árfolyammal.