Tavaly 509 millió forint adózás előtti nyereséget ért el a döntően a nem életbiztosítási piacon jeleskedő Argosz Biztosító. A saját tőke év végére elérte a 3,54 milliárd forintot - jelentette be közleményében a társaság. Mint emlékezetes, fő részvényesük, a KBC-csoport 2000 nyarán emelte meg a növekedés előmozdítására 2,2 milliárdról 2,92 milliárd forintra a biztosító alaptőkéjét.

Az Argosz díjbevétele 24 százalékkal nőtt, s így elérte a 7,79 milliárd forintot, miközben a hazai teljes vagyonbiztosítási piac gyarapodása csak 18 százalék volt. Ügyfélszerződéseik száma 225 ezer darab volt, ami 42 százalékos növekedést jelent.

A bővülés egyrészt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás felfutásának köszönhető, ahol a biztosító piaci részesedése elérte az 5 százalékot. A csoporttag Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) emellett értékesíti a társaság lakásbiztosításait saját lakás- és személyi kölcsönei mellé. "Cserébe" az Argosz-ügynökök tavalytól K&H-hiteleket és a K&H Életbiztosító befektetési jellegű módozatait forgalmazzák. (VG)