Újabb kiábrándító hetet produ-káltak a világ részvénypiacai, a menetrendszerűen érkező rossz hírek nyomán az indexek összes emelkedési kísérlete egy napon belül kudarcba fulladt. Amerikában a hét utolsó két napján gyorsult be igazán az esés, mivel az Intel profitfigyelmeztetésre használta ki a negyedévközi beszámolóját. Pénteken ugyan a kezdeti nagy esés után a piac valamennyire magára talált, azonban ez nem vonatkozott például az Intel-hír miatt lesújtott csipszektorra. A profitfigyelmeztetőket igen keményen büntette a piac: az Intel 18, az RF Micro 32 százalékot esett pénteken, de a csalásbotrányba egyre mélyebben belekeveredő Tyco is újabb mínusz 30 százalékkal fejezte be a hetet. A Nasdaq összességében 5 százalékot esett a héten, s főként az Intel jóvoltából a Dow sem úszta meg 3,5 százalék alatt. Némi optimizmusra ad okot viszont, hogy napon belül inkább emelkedés volt megfigyelhető.

Európa kiskutyaként követte a nagy testvért, a rossz hírtől mentes napokon szerény emelkedés, majd a hírek után kemény esés volt jellemző. Az összeurópai mutatók is 5 százalék körüli mértékben gyengültek, a TMT-papírok mellett estek a korábbi hetekben jól szereplő autógyártók is. Emelkedés csak a defenzív papírokban volt megfigyelhető. A nagy vesztesek természetesen itt is a csipgyártók és a távközlési felszerelésgyártók voltak.

Budapesten is folytatódott az esés, a BUX több mint három hónap után visszaesett 8000 pont alá. A csökkenés azonban jóval kisebb volt, mint a vezető tőzsdéken, ami főleg a vegyipari részvények és az Egis jó szereplésének köszönhető. A Mol és a Richter nagyjából az index esésének megfelelő mértékben gyengült, az OTP és a Matáv viszont 3 százaléknál többet esett. Felgyorsult a csökkenés az Antenna Hungária piacán, de 10 százaléknál többet veszítettek a Graphisoft és a Humet tulajdonosai. A Synergon több mint 6 százalékot gyengült. Negatív rekord közeli az, hogy az egész piacon összesen öt papír tudta emelkedéssel zárni a hetet.