A jó hírnév védelme érdekében keresettel fordult a Humet Rt. a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz (PKKB). A társaság az APEH-et perelte be, s követelése arra irányul, hogy a bíróság kötelezze a hatóságot a nyilvánosság tájékoztatására a 2001. decemberi házkutatás során talált esetleges fiktív számlákról.

A történet 2002 februárjában kapott nyilvánosságot, amikor több sajtóorgánum arról számolt be, hogy az úgynevezett vecsési számlagyár ügyével kapcsolatban az adónyomozók mintegy 400 millió forint értékben fiktív számlákat foglaltak le a Humetnél. A felperes szerint a hatóság a Humet nevét a nyilvánosság elé tárta, ám a továbbiakban semmivel sem támasztotta alá korábbi nyilatkozatait.

Ezzel egy nyilvános tőzsdei céggel szemben fenntartotta azt a látszatot, hogy bármikor rendkívül jelentős mértékű adóhiány megállapítására és bírság kiszabására kerülhet sor, amely a cégnél csődhelyzetet okozna.

Figyelemre méltó, hogy a Humet jogfenntartással él az esetleges kártérítés későbbi bejelentésére, így a személyiségi jogok - ezen belül a jó hírnévhez fűződő jog - megsértése esetén támasztható igények közül csak a jogsértés megállapítását és elégtétel adását kéri. A kereset érdekessége az is, hogy a hatóságot egy folyamatban lévő államigazgatási és büntetőeljárás során kérik egy körülmény nyilvános közzétételére.