Az Inter-Európa Bank Rt. részvényesei 3,699 millió darab papírt ajánlottak fel az április 15-ével záródó nyilvános vételi ajánlat során, amelynek eredményeként a Sanpaolo IMI Internazionale S. p. A. részesedése 85,225 százalékra emelkedett a korábbi 32,5 százalékról. A társaság sikerként értékeli a tranzakciót - hangsúlyozta Walter Cernoia -, főként, hogy a PSZÁF és a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását is magukénak mondhatják. Az olasz jegybanknak is zöld utat kell adnia a Sanpaolo IMI Internazionale tulajdoni hányadának növelésére.

Ami a tőzsdei jelenlétet illeti, Cernoia úgy fogalmazott: bár a Banco Santander leányvállalata, a Holneth BV 9,99 százalékos pakettjével együtt részesedésük már eléri a 95 százalékot, terveik között egyelőre nem szerepel a BÉT-ről való távozás. Sikerült a céljuk, a meghatározó kontroll megszerzése a pénzintézetben, s a közeljövőben folytatni kívánják a korábban megkezdett fejlesztéseket - magyarázta a vezérigazgató. A fő csapásirányok közé tartozik a kis- és középvállalati ügyfelek növelése is. Az első három negyedévi folyamatokat illetően csupán annyit említett, hogy a tervnek megfelelően alakult.

A vezérigazgató kérdésünkre válaszolva tájékoztatott arról is, hogy a most felajánlott részvények nem jogosítanak majd az igazgatósági előterjesztésben szereplő 5 százalékos osztalékra.